Sisteminizdeki sudan havayı gidermek neden gereklidir?

Bir ısıtma veya soğutma sisteminde, ısıtma, ısıtma veya soğutma cihazından sistem sıvısı (esas olarak su) yoluyla aktarılır. Sistemde biriken hava, sistem suyunun serbest akışını bozduğu için sisteminizin performansına ve verimliliğine zarar verir.

Birçoğunuz bir ısıtma sistemini musluk suyuyla (yeniden) doldurduğunuzda ve basınç altına alındığında, havanın sistemden çıkarıldığından emin olmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Sistemin dolu ve basınç altında olduğundan emin olmak için bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir. Bununla birlikte, sistemdeki basınç, sistemdeki suyun sıcaklığına bağlı olarak dalgalanabilir, bu nedenle hava, bağlantılar, valfler vb. Yoluyla sisteme geri gönderilir. Kısmen, sistemdeki basınca ve sıcaklığa bağlı olarak, suda zaten hava mevcuttur.

Sistemdeki hava genellikle maliyetli ve yüksek hacimli bakım gerektiren arızalara neden olur

Sisteminizde havadan kaynaklanan sorunlar

Sistemdeki hava radyatörler, ısı eşanjörleri, borular ve pompalarda yüksek seslere neden olur. Bu, kurulum sistemlerini son derece zorlaştırır ve korozyona ve sonuç olarak tortu ve manyetit oluşumuna katkıda bulunur. Sistemdeki hava, ısıtma ve soğutma verimliliğinde önemli bir azalmaya ve ayrıca sistemin ana bileşenlerinin erken aşınmasına veya daha da kötüsü tıkanmaya neden olur.

Bu da sistemin tamamen başarısız olmasına ve memnuniyetsiz tüketiciler ve konut sakinleri gibi sorunlara yol açabilir. Sistem bir hava alma cihazı olmadan tasarlanmış ve çalışıyorsa, sistemin orta ve uzun vadede nasıl çalışacağını tahmin etmek çok daha kolay hale gelir.

Isıtma sisteminizdeki hava belirtileri

Bu kesinlikle mantiklidir ... tüm olasiliklari öngörmek

Sistemde havanın nerede tahliye edileceğini öngörmek mümkün değilse hava gidericiyi nereye takacağımızı nasıl bilebilirsiniz? Mikro kabarcıklı gaz giderme tesisi yerine vakumlu gaz giderme tesisini seçmenizin en önemli nedeni budur. Yukarıdaki durumda bir hava giderme tesisi kullanmak daha sonra hava sorunlarına neden olabilir.

Gaz oluşumunun öngörülemediği durumlar şunları içerebilir:

  • Sistemdeki en sıcak noktanın üzerinde büyük statik yükseklikler
  • Tamamen yatay olmayan hortumlarla yerden ısıtma
  • Düşük akım sıcaklığı ile düşük sıcaklıkta ısıtma
  • Isı eşanjöründe düşük ısı transfer sıcaklığına sahip ısı pompaları

Bir su sisteminin 3 görünür işareti

Daha önce de belirtildiği gibi, sistem suyu her zaman 3 farklı 'görünümde' bulunabilecek hava içerir:

Serbest hava

Serbest hava

Bu, sistemde kilitlenmiş olan ve aynı zamanda hava kilitleri olarak bilinen havadır. Bu tür hava kalıntıları, sisteminizde ısı veya soğuğun etkili transferini önler.
(Mikro) kabarcıklar

(Mikro) kabarcıklar

Bunlar suda neredeyse hiç görünmeyen küçük, hava dolu kabarcıklardır
Çözünmüş Gazlar

Çözünmüş Gazlar

Su azot, oksijen ve karbondioksit gibi çözünmüş gazlar içerir

Vakumlu gaz giderme nedir?

Vakumlu gaz giderme ünitesi, sistemdeki suyu atmosfer basıncının çok altında çok düşük basınçlara maruz bırakarak çözünmüş gazların salınmasına yardımcı olur.

Su, doğası gereği doyana kadar gazları kolayca emebilir. Doygunluk seviyesi basınca ve sıcaklığa bağlıdır. Daha düşük basınçlarda daha az gaz emilir. Vakumlu gaz giderme işlemi, sistemden gelen suyun küçük, ayarlanmış hacimlerde arıtılmasını sağlar.

Su, vakum basıncına tabi tutulur, böylece tüm çözünmüş gazlar salınır. Bu soda şişesinin açılmasına benziyor. Kapağı açmaya başlar başlamaz gazı duyarsınız ve görürsünüz.

Küçük miktarlarda gazdan arındırılmış su, sisteme geri getirilir. Sistemdeki su artık az gazlıdır ve sistemde karşılaştığı tüm gaz kalıntılarını hızla çözdürecektir. Doymuş su gaz gidericiye geri verilir ve sıvılaştırılmış gazları çıkarmak için tekrar vakuma maruz bırakılır. Bu sayede sistemin tamamı hava/gazdan arındırılabilir.

Henry yasası hakkında daha fazla bilgi edinin

Hava giderme sistemleri çözümlerimiz

Yeni aile üyemiz SpiroVent Superior S250 ile tanışın

Yeni SpiroVent Superior S250

SpiroVent Superior S250 vakumlu gaz giderici serimizden orijinal, düzgün ve güçlü yeni ürüne göz atın.

SpiroVent Superior S250, kolay endüstriyel kullanımı, diğer bir deyişle düşük hacimli sistemler için tasarlanmıştır. Bu ürünün eklenmesi, daha düşük sıcaklıklarda çalışan yeni sistemler için artan talebi karşılayabilmemiz için gaz giderme ürün serisini genişletir. SpiroVent Superior ürün serisi daha çok yönlü oldukça müşterilerimizin karşılaştıkları sistemler için ideal teknolojiden ödün vermeleri artık gerekmiyor.

Sesi bile mükemmel olan bir teknolojik çözüm!

Gaz giderme teknolojimizin her zamankinden daha sessiz olduğunu diyorlar. Sessiz olmanın sırrı, patentli Venturi borumuz, hız ayarına sahip santrifüj pompa ile Venturi debi ölçerimiz ile ilgilidir.

Yeni S250 ürünümüzle tanışın

Bir hava emniyet ventili, hava gidericinin veya vakum gaz gidericinin sistemdeki konumu

Air vents are best positioned at the highest point in the installation to prevent air pockets. Hava gidericiler tercihen tesisatın en sıcak noktasına, suyun ısıtıcıdan ayrıldığı veya suyun soğutucuya girdiği noktaya yerleştirilir.

Since a Superior uses depressurization for dissolved gasses removal, the position isn’t that crucial. Vakum gaz giderici şu sistemler için kullanılır:

  • çok sayıda hat ve düşük akış hızlı sistemler, veya
  • düşük sıcaklık farkına sahip sistemler, veya
  • hat içi hava gidericinin takılamadığı durumlarda, veya
  • suyun gaz çıkış yerinin tahmin etmenin imkansız olduğu durumlarda, veya
  • bu noktanın birim zaman başına çok düşük bir gaz çıkış değerine sahip olduğunda